Krakowski Kumpir
KUMPIR to ogromny pieczony ziemniak z masłem czosnkowym, serem żółtym, przyprawami, śmietaną i szczypiorkiem, do schrupania w następujących opcjach
CO NAS WYRÓŻNIA?
Pierwszy w Krakowie specjał na bazie pieczonego ziemniaka
Nawet 1 kg porcji
Specjalnie wyselekcjonowane ziemniaki, wyłącznie z polskich gleb
Zawsze świeże produkty, przygotowane na miejscu, bez sztucznych dodatków, bez mrożenia
Menu Krakowskiego Kumpira to nasze autorskie pomysły
O NAS
Krakowski Kumpir to wynik zamiłowania do kuchni i podróży dwojga młodych ludzi. Podróżując po świecie próbowaliśmy wielu specjałów i potraw regionalnych, jednak nic tak nie ujęło naszych serc i podniebień jak kumpir. Pasja do gotowania i kulinarnych eksperymentów skłoniła nas do "udomowienia" zagranicznego kumpira na tak świetnie znanego nam ziemniaka, którym Polska stoi, z dodatkami, mającymi ująć każdą słowiańską duszę. Celem było: stworzenie kultowego miejsca, gdzie można spróbować czegoś zupełnie nowego i jednocześnie najeść się do syta, ale...... nie kopiować czegoś co już jest, stworzyć coś niebanalnego z zupełnie autorskim pomysłem na menu, być pierwszym, walczyć o jakość i standardy.
I stało się... 15 września 2013 roku powstało pierwsze miejsce na kulinarnej mapie Krakowa (ul. Grzegórzecka 3 pod Halą Targową), gdzie każdy mógł spróbować naszej wariacji na temat ziemniaka. Nasz specjał bardzo szybko zyskał rzeszę swoich fanów. Potwierdzeniem tego była nagroda otrzymana z Urzędu Miasta Krakowa jako laureat konkursu na wyjątkowy produkt kulinarny Krakowa, mogący "zawstydzić obwarzanka".
Dokąd nas zaprowadzą: nasze zaangażowanie, ciężka praca, dbanie o jakość oraz ciągłe podnoszenie kulinarnej poprzeczki... Nie wiemy.
Jedno jest pewne...
... to dopiero początek:)